Zie de beschrijving

Het rust- en verzorgingstehuis beschikt over 148 kamers voor 160 bewoners, waarvan 136 eenpersoonskamers en 12 eenpersoonskamers.

Het programma is als volgt verdeeld:

  • 28 bedden voor mensen met Alzheimer, verdeeld in 14 kamers op de begane grond met een tuin, en 14 kamers op de bovenverdieping met terrassen;
  • 90 bedden voor bejaarden verdeeld in 2 x 45 bedden op de verdiepingen 1 en 2. Deze 45 bedden zijn verder onderverdeeld in 4 tweepersoonskamers en 37 eenpersoonskamers;
  • 42 bedden voor mensen die speciale hulp nodig hebben op niveau 3. Deze 42 bedden zijn nog steeds verdeeld over 4 tweepersoonskamers en 34 eenpersoonskamers;

De architectonische compositie van het project is ontworpen met het oog op zowel homogeniteit als diversiteit in de expressie ervan.

Deze bedoeling komt tot uiting in het gebruik van een reeks verschillende materialen die de gevel opbreken in verschillende vlakke zones, waardoor deze een aangenaam ritme krijgt. De keuze van materialen is bewust beperkt om visuele verwarring te voorkomen.

Het volumetrische principe dat voor dit project is gekozen, is gebaseerd op de gebruikelijke stedelijke behandeling van de bebouwde omgeving in de stad: een gebouw is nooit van voren of van bovenaf te zien, maar meestal op voetgangersniveau. Het is dus op dit niveau dat de essentiële waarnemingen moeten worden verricht voor een optimale lezing van een gebouw. De voetganger neemt het gebouw op een opeenvolgende manier waar, hij ontdekt het verticale en horizontale ritme, hij leest het behoren van een “stuk” tot het samenhangend geheel. Dit is hoe de volumetrie in de compositie werd opgezet.

Een zin

Wij zijn verheugd te werken en te creëren voor onze oudere generaties, net zoals zij verheugd zijn te investeren in deze nieuwe panden.

Een anekdote

Een sterrenkok uit het buitenland, die betrokken is bij de ontwikkeling van het verpleeghuis, is een maand lang in de keuken aanwezig, om de jongste te lanceren en de kwaliteit voort te zetten.

Wat we leuk vonden aan dit project

De terugkeer van al het personeel, blij met het succes en de gemeenschappelijke ruimtes. De niet aflatende glimlach van de bewoners.

Een uitdaging

De Franse ontwikkelaar wegwijs maken in de fijne kneepjes van onze regio, de plaatselijke gebruiken, regelgeving en actoren.

Project eigenaar

Immo Trèfles sprl

Raadsheerplein 1 – 1070 Anderlecht

 

Adres

Fuchsiastraat 24 – 1080 Molenbeek

 

Totaalbedrag van de werken

11.520.000,00 € EXCL. BTW.

 

Soort project

Gezondheid

 

Type contract

Particulier contract

 

Soort werkzaamheden

Nieuwbouw

 

Jaar

2017/2018