Over
het Atelier des Architectes Associés

atelier-3

« Het licht vormgeven dat onze projecten bezielt, door de welwillende, intelligente en opening van geesten en ruimten »

De Architectuur
Workshop

Opgericht in 1995 door een groepering mensen, het Atelier van de Architecten, dat in 2001 het Atelier des Architectes Associés sprl werd, voert verschillende projecten uit in vele activiteitsdomeinen dankzij een uitgebreide beheersing van technische en creatieve architecturale elementen.

We stellen ons enthousiasme en onze vakbekwaamheid ten dienste van publieke en private partners om gebouwen te bouwen die integreren in hun omgeving en bijdragen aan de sociale ontwikkeling van de plek.

atelier-4
atelier-5

Individuele en collectieve vervulling in de woonruimte

Tegenwoordig weet iedereen dat het verbeteren van de kwaliteit van leven in de samenleving vraagt ​​om versterking van de sociale banden en emancipatie van individuen. De rode draad van elk Atelier-project is ook het creëren van een betere leefruimte voor zijn eindgebruikers.

aaa-atelier-1

Architectuurprojecten die samenhangend zijn met hun omgeving

Om dit te doen, zorgen we ervoor dat we altijd voldoen aan de wensen van onze klanten. Bovendien bouwen we gebouwen die harmonieus passen in hun ecologische en maatschappelijke context. Deze zorg komt tot uiting in de manier waarop we werken. We geven de voorkeur aan gerichte en discrete interventies die zinvol zijn en nuttig zijn voor individuen en voor de samenleving.

Ontdek onze realisaties
robinson-1

Respect voor de site en de context van uw architecturaal project

In dezelfde logica is elk project uniek en het is in de eerste plaats de site en het moment waarop het plaatsvindt dat onze ideeën voedt. We hebben de reflex om ons aan te passen aan de geschiedenis van de site, aan de inhoud ervan, wat een grote inspiratie kan zijn voor onze prestaties.

“Ik verkies trots boven ego. Ego gaat aan alles vooraf, zowel aan het project als aan de ander. Trots voedt zich met de plaats, en dus met een gezamelijk resultaat.”

– Yves De Windt, Architect en directeur van het Atelier.

Bouwkundige expertise op vele gebieden

Respect voor plaatsen en erfgoed vereist beheersing van bouwstijlen. Dit is wat ons in staat stelt om, met constante kwaliteit, aangename leefruimtes te creëren, of het nu gaat om een ​​constructie, renovatie, uitbreiding of een transformatie.

Deze vaardigheid om te jongleren met verschillende missies komt met name voort uit ons werk in verschillende sectoren.

Laten we het over uw project hebben
null

Wonen

Sociale woningbouw, collectieve woningbouw, individuele woning en groepswoning

null

Gezondheid

Dienstwoning, verpleeghuis, ziekenhuis, polikliniek, laboratorium en gezondheidszorg

null

Professioneel

Horeca, commerciële ruimte, kantoren

null

Jeugd en onderwijs

School, kinderdagverblijf

null

Industrieën

Milieu, afvalverwerking, industriebouw en magazijn

null

Infrastructuur

Sport en openbare

null

Geklasseerd erfgoed

en historisch

Onze waarden

Intelligentie

Met behulp van observatie en ervaring leggen we de verwachtingen van onze klanten vast, evenals de geschiedenis van de site waar elk gebouw plaatsvindt, om samenhangende woonruimtes te creëren met positieve sociale voordelen. Om dit te doen, vertrouwen we op collectieve intelligentie, die het resultaat is van de creativiteit en knowhow van elk van onze medewerkers.

Vrijgevigheid

Mensen en hun welzijn vormen de kern van onze prestaties en onze relaties. Het is dit werk dat onze trots smeedt en ons enthousiasme voedt. Dit is ook de reden waarom we de inzet en betrokkenheid van ons team centraal stellen in onze activiteit.

Vriendelijkheid

Wij zijn een bureau op mensenmaat waar solidariteit aan het werk is. Een van de aspecten van de motivatie van ons team ligt in hun ervaring om samen te werken, om projecten met succes tot bloei te brengen in een vruchtbare samenwerking, in een serene ruimte.

Creativiteit

Elk project is een kans om nieuwe, originele ideeën voor te brengen. In een constant veranderende wereld waarderen we het aanpassingsvermogen en de creativiteit om oplossingen te vinden voor alle nieuwe situaties die voor ons liggen.

Enthousiasme

Elke nieuwe kans om ons beroep uit te oefenen verwelkomen we met enthousiasme. Deze mentaliteit stelt ons niet alleen in staat om te werken in een stimulerende omgeving, maar ook om de kwaliteit van ons werk te behouden.

Ons team

Onze dynamische, reactieve en beschikbare professionals volgen elke site zo nauwkeurig mogelijk.

yves

Yves De Windt

Architect en directeur van het Atelier

Toen hij aan zijn architectuurstudie begon, voelde Yves De Windt meteen dat hij iets had gevonden dat bij hem paste. Zijn grootste drijfveer? “Wat mij gelukkig maakt is om dingen te materialiseren met de hulp van mensen. Het zijn de menselijke uitwisselingen, het samen doen, dat voedt mij. “

Zie het CV van Yves De Windt

Anaëlle Gobillion

Architectonisch ontwerper

De inzet en betrokkenheid die zij in haar projecten legt, brengt Anaëlle ertoe haar vak op verschillende manieren uit te oefenen. Een toegevoegde waarde voor deze professionele bedreven in nieuwe uitdagingen.

Frédéric Lohisse

Architect

Deze enthousiaste ontwikkelaar van de architectuurmodule voor de Design Cad software werkt graag in teamverband. Dat waardeert hij in het Atelier vooral: samenwerkingsrelaties in een samenleving met een menselijke maat.

Luciana Van Wassenhove

Architect

Na een stage bij AAA en 7 jaar ervaring in Uruguay in het maken en produceren van projecten, is Luciana alweer een aantal jaren terug. Precisie, nauwkeurigheid en communicatie zijn de speerpunten voor het succes van uw project.

Patrick Hubain

Architect

Al 13 jaar bij het Atelier kent Patrick de routine niet. Van personeelsmanagement tot bouwkundig ontwerp en bouwvergunning, deze specialist jongleert met alle facetten van het vak.