Zie de beschrijving

Het project ligt gedeeltelijk in een woonwijk en gedeeltelijk in een woonwijk met bijzondere bepalingen die een bepaald aantal verdiepingen toestaan.

De locatie leent zich voor de door de Vlaamse overheid gewenste stedelijke verdichting: winkels, buurtvoorzieningen, scholen, ziekenhuis, gemeentelijke diensten, openbaar vervoer, enz. zijn allemaal te voet of met de fiets bereikbaar.

In het project is ervoor gekozen geen commerciële ruimte op de begane grond op te nemen, wat betekent dat het project een verdieping lager is dan wettelijk is toegestaan, met een plat dak, zodat de bouwhoogte beperkt is.

Alle flats zijn walk-through en profiteren van een prachtig gerichte gemeenschappelijke binnentuin.

De architectonische compositie van het project komt tot uiting in volumes die zijn opgezet om te reageren op de juxtaposities van de grootte van het gebouw en om afstand te nemen van de monoblok-gebouwen, met behoud van een samenhangende uitdrukking van materialen en toon.

Dit samenspel van volumes is ook zo ontworpen dat het een kwalificerend perspectief biedt vanuit het netwerk van verschillende straten van waaruit het project kan worden geobserveerd.

De volumes en terrassen, met name aan de binnengevel, bieden een interessante en gevarieerde lezing van elke wooneenheid.

Een zin

Verscheidenheid biedt de kwaliteit van ruimten en perspectieven.

Een anekdote

De vorige eigenaar heeft zichzelf de mooiste flat gegeven.

Wat we leuk vonden aan dit project

De aanvaarding door de eigenaar van een meer gedurfde maar gelukkige architectuur.

Een uitdaging

Waterbeheer in een bodem die vol water staat.

Eigenaar

Smarthome nv

Franklin Rooseveltlaan 70 – 1800 Vilvoorde

 

Adres

Reiniersbos 1-3 – Molenstraat 8-12 – 1730 Asse

 

Totaalbedrag van de werken

2.750.000,00 € EXCL. BTW.

 

Soort project

Huisvesting

 

Type contract

Particulier contract

 

Soort werkzaamheden

Nieuwbouw

 

Jaar

2020 à 2022